Zdravstveni dom Sežana

Zdravstveno vzgojni center

Nazaj  

 

OPISI IN PODROBNOSTI DELAVNIC

V primeru, da se ne morete udeležiti 1. srečanja razpisane delavnice se nam lahko pridružite tudi na naslednjih srečanjih.

Delavnica tehnike sproščanja

DEJAVNOSTI ZDRAVSTVENOVZGOJNEGA CENTRA

Pomoč v zdravstvenem domu običajno poiščemo, kadar imamo zdravstvene težave. Vendar vam v Zdravstvenem domu Sežana v sklopu Programa svetovanja za zdravje nudimo tudi preventivne storitve, preko katerih vas spodbudimo k bolj zdravemu načinu življenja in okrepitvi vašega zdravja. Tako boste zdravnika obiskali redkeje, vaše počutje pa se bo izboljšalo. Nezdrav življenjski slog je namreč glavni krivec za razvoj kroničnih nenalezljivih bolezni.

Nudimo vam raznolike delavnice na katerih se boste naučili, kako lahko spremenite nezdrave življenjske navade v zdrave. Dejavnosti so namenjene vsem, ki ste starejši od 19 let. Za osebe z urejenim osnovnim zdravstvenim zavarovanjem so brezplačne. Delo poteka v manjših skupinah, ponujamo pa vam tudi možnost krajših individualnih posvetov.

Na zdravje gledamo celovito, zato vam ponujamo delavnice, ki zajemajo raznolika področja človekovega delovanja. Lahko se odločite za spremembe na področju telesne dejavnosti, prehrane, duševnega zdravja (spoprijemanje s stresom, depresijo in tesnobo) in nezdravih navad (opuščanje kajenja in prekomernega pitja alkoholnih pijač). Delavnice vodimo usposobljeni strokovnjaki, ki vam bomo pomagali in vas motivirali pri vzpostavljanju zdravega življenjskega sloga na način, ki je za vas najbolj ustrezen.

Ponujamo vam:

-          Temeljne zdravstvenovzgojne delavnice, ki obsegajo enkratno srečanje in so namenjene vsem.

-          Poglobljene zdravstvenovzgojne delavnice, ki potekajo več tednov in posamezne vsebine predstavijo podrobneje. Za udeležbo na nekaterih poglobljenih delavnicah potrebujete napotitev iz ambulante družinske medicine.

Dodatne informacije o organizaciji delavnic lahko poiščete na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: http://nijz.si.

Zaposleni v Zdravstvenovzgojnem centru vas spodbujamo tudi k vključevanju v preventivni zdravstveni program Svit. Svit je namenjen preprečevanju in zgodnjemu odkrivanju raka na debelem črevesu in danki. Vključuje moške in ženske v starosti od 50 do 70 let, ki so k sodelovanju vabljeni na vsaki 2 leti. Za podrobnejše informacije o programu Svit se lahko obrnete na našo Svitovo kontaktno točko v Zdravstvenovzgojnem centru (glej kontaktne podatke spodaj). Dodatne informacije o programu Svit si lahko preberete na spletni strani programa Svit: www.program-svit.si.

KONTAKTNI PODATKI ZDRAVSTVENOVZGOJNEGA CENTRA:

05 29 27 559 / 051 666 442 (Kim Trobec) / 051 666 381 (Ela Brecelj) / 051 666 390 (Dragama Milin)

zvc@zd-sezana.si

 

Za dodatne informacije nas lahko tudi osebno obiščete na pogovornih urah:

Zdravstvena postaja Hrpelje, 1. nadstropje:

ponedeljek od 12:00 do 14:00

sreda od 8:00 do 10:00

petek od 8:00 do 10:00

Zdravstveni dom Sežana:

Po predhodnem dogovoru.

 

ZAPOSLENI V ZDRAVSTVENOVZGOJNEM CENTRU:

-          Nataša Volk Trnovšek, diplomirana medicinska sestra

-          Kim Trobec, diplomirana medicinska sestra

-          Ela Brecelj, univerzitetna diplomirana psihologinja

-          Dragana Milin, diplomirana fizioterapevtka

-          Mirjana Vukadinov, višja fizioterapevtka

 

 

 

 

 
 

 
Zdravstveni dom Sežana

  © 2012/17 ZD Sežana -   Produkcija Digital iN