Zdravstveni dom Sežana
 

Obvestilo

Vsa obvestila

ZGODNJA ŠOLA ZA STARŠE

Namenjena je nosečnicam do 18. tedna nosečnosti in njihovim partnerjem.  Zajema eno srečanje, ki pa je sestavljeno iz dveh delov.

Prvi del vodi Kim Trobec, mag. zdr. nege. Udeležence seznani s telesnimi in duševnimi spremembami v nosečnosti, zdravim življenjskim slogom v nosečnosti (prehrana, telesna dejavnost, nega telesa, obutev,..) in z vodenjem nosečnosti v dispanzerju za žene ( število obiskov, ultrazvočne preiskave, preventivni testi v nosečnosti, CTG,..).

Drugi del je telesna vadba v nosečnosti, ki jo vodi fizioterapevtka Dragana Milin. Izvede se priporočen način vstajanja, sedenja, dvigovanja bremen ter trening mišic medeničnega dna. Nosečnice tudi aktivno sodelujejo zato je obvezna športna oprema, blazina in pijača.

Srečanje bo 4.2.2020 ob 17:00. Prvi del srečanja bo v sejni sobi zdravstvenega doma Sežana (2. nadstropje desno). Drugi del pa se bo začel ob 18:00 v telovadnici na Ljudski univerzi v Sežani.  Vabljen tudi partner. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja. Prijava je zaradi lažje organizacije zaželjena ni pa obvezna. Prijavite se lahko preko e-maila ana.furlan@zd-sezana.si ali preko tel. številke 051 666 063 v dopoldanskem času.  

Naslednja termina Zgodnje šole za starše sta 24.3.2020 in 26.5.2020.

 

 
Zdravstveni dom Sežana

  © 2012/17 ZD Sežana -   Produkcija Digital iN