Zdravstveni dom Sežana
 

Obvestilo

Vsa obvestila

CEPLJENJE PROTI GRIPI

CEPLJENJE PROTI GRIPI

8.10.2018 bomo začeli s cepljenjem proti gripi. Cepljenje je priporočljivo za osebe starejše od 65 let, kronične bolnike in njihove družinske člane, majhne otroke in njihove družinske člane, nosečnice in posameznike, ki čakajo na sprejeme na bolnišnično zdravljenje. Več ….

 

CENA CEPLJENJA za kronične bolnike, nosečnice in starejše od 65 let je 7 eurov, za vse ostale osebe pa 14 eurov.

 

URNIK CEPLJENJA

V tednu od 8.10. do 19.10. bodo cepile splošne ambulante v Sežani tudi  med 12. in 14. uro.

Splošne ambulante v Hrpeljah, Divači, Senožečah, Komnu in Dutovljah bodo cepile vsak delovni dan med ordinacijskim časom posamezne ambulante.


Cepljenje proti sezonski gripi je zlasti priporočljivo za vse osebe, ki imajo kronične bolezni obtočil, dihal, sečil, jeter, metabolne bolezni (sladkorna bolezen...), nekatere živčno-mišične in vezivne bolezni, maligna obolenja, nekatere bolezni krvi in krvotvornih organov, bolezni, ki slabijo imunski odziv, za osebe stare 65 let in več, za nosečnice (ne glede na trajanje nosečnosti) ter za ekstremno debele (ITM ≥ 40). Indikacijo za cepljenje v teh primerih postavi zdravnik ustrezne specialnosti oziroma se starost izkaže z dokumentom.

 

Stroške cepiva za navedene skupine krije Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), zato te osebe plačajo le storitev, za katero je dogovorjena cena 7 EUR.

 

Cepljenje je priporočljivo tudi za vse druge osebe. Za te osebe (samoplačnike) je cena cepljenja proti gripi za odrasle in otroke stare 3 leta in več (Vaxigrip tetra) 14 EUR, za otroke stare 6-35 mesecev (Vaxigrip pediatric) pa 12 EUR vsak odmerek.

 

 

 
Zdravstveni dom Sežana

  © 2012/17 ZD Sežana -   Produkcija Digital iN